must be'st


Reeglid on keerulised, neil on mitu vormi. Lisaks töötamisele tuleb kindlasti sooritada sisseostud, rahaautomaatidest tuleb võtta raha (ja sageli peate enne tükk aega ootama). Ja eelkõige peate vaatama, et oleks makstud ametiasutustele, kes korraldavad teie elu mitmesuguseid tahke. Tagatipuks võite te haigeks jääda, mis toob kaasa lisakulutusi ja uusi formaalsusi.

Ometigi jääb teile ka vaba aega. Mida sellega peale hakata? Kuidas seda kulutada? Kas pühendada see ligimestele? Kuid ausalt öeldes ei huvita ligimesed teid mitte sugugi. Kuulata muusikat? See oli lahendus, kuid pikapeale tuleb teil tunnistada, et muusika liigutab teid üha vähem.
Majapidamistööd, selle kõige laiemas tähenduses, võib olla väljapääs. Kuid ometi ei suuda miski välistada üha sagenevaid hetki, mil omavahel segunevad täielik üksindus, universaalse tühjuse tunnetamine ja aimdus, et teie elu sarnaneb üha enam valulise ja pöördumatu läbikukkumisega, ja see tekitab teile tõelisi kannatusi.
Ja ometigi ei taha te veel ära surra.
Michel Houellebecq "Võitlusvälja laienemine"

Huh, loodetavasti ei jõua ma nende ridadega kunagi ühele meelele. Tegelikult tundub see meenutavat The Simsi, kus elu kiirendatud kujul tähendab töö leidmist, enda oskuste lihvimist, samal ajal sõpradega social skill'i arendamist, mõnega lähedasemaks saamist, armastuse leidmist, laste saamist, töötamist, et saada paremaid asju, veel töötamist, veel töötamist, vananemist, surma. Whoa! Inimene polegi masinast nii kaugel. Vähemasti mängus! (Ja loodetavasti mitte päriselus.)

Kommentaare ei ole: